DNI OTWARTE ONLINE - 30% RABAT NA STUDIA Skorzystaj teraz

Strona główna / News / Warsztaty kulinarne – National Cuisine

Warsztaty kulinarne – National Cuisine

Cooking
Początek: śr., 17 kwi 2019, 10:00

Każdy naród ma swoje smaki i zapachy. Każdy kraj ma swoje wyjątkowe dania, które są jego wizytówką. Zgłębianie ich tajemnic to wielka sztuka, ale też  przyjemność. Doświadczyli jej właśnie studenci Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. W ramach projektu Intertour realizowali warsztaty kulinarne National Cuisine, które obejmowały zarówno część teoretyczną, jak i praktyczną.

Każdy dzień warsztatów zaczynał się od food market tour, czyli wyprawy na najbardziej charakterystyczne warszawskie targi. Wybór najwyższej jakości produktów, a potem wspólne przygotowywanie typowych dań omawianych kuchni świata, pozwoliły na poszerzenie wiedzy o tradycjach żywieniowych oraz charakterystycznych potrawach kuchni włoskiej, indyjskiej, polskiej, ukraińskiej oraz wietnamskiej.

Wspólnie z panią Agnieszką Koper z Włoch, ekspertem narodowej kuchni włoskiej i włoskich produktów, studenci poznali techniki przygotowywania różnych form pasty oraz typowych dań charakterystycznych dla poszczególnych regionów Italii.

Oprócz potraw kuchni włoskiej, nasi międzynarodowi studenci przygotowali typowe potrawy charakteryzujące ich narodowe kuchnie, opowiadając przy tym o ich historii.

Udostępnij ten post
Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Fundusze Europejskie Rzeczpospolita Polska Unia Europejska
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.