Koło Naukowe Dietetyki

O nas
Działalność naszego Klubu opiera się na prowadzeniu badań z dziedziny żywienia osób aktywnych fizycznie oraz popularyzowaniu wiedzy z zakresu racjonalnego odżywiania.
Jeśli podzielasz nasze motto “lepiej zapobiegać niż leczyć”, dołącz do nas! Wspólnie będziemy zgłębiać zagadnienia związane z profilaktyką zdrowotną, działając na rzecz utrwalania prawidłowych wzorców zdrowego żywienia.
Jak działamy
Nasze cele i działalność:
- Integracja studentów wokół zagadnień związanych z żywieniem, dietetyką i gastronomią, (także w ujęciu międzykulturowym).
- Pogłębianie wiedzy poprzez studiowanie najnowszych opracowań naukowych z zakresu współczesnego żywienia w świecie oraz dietetycznych i turystycznych trendów żywieniowych.
- Organizowanie spotkań, podczas których opracowywane są materiały na konferencje i seminaria.
- Organizowanie wyjazdów w celach badawczych.
Współpraca z innymi kołami naukowymi i organizacjami studenckimi w Polsce. - Organizowanie studenckich konferencji naukowych.
- Prowadzenie badań naukowych oraz współdziałanie przy realizacji badań naukowych prowadzonych w ramach katedr przez pracowników naukowych Uczelni.
- Publikowanie artykułów i wyników badań (zwłaszcza w Studenckich Zeszytach Naukowych).
- Występowanie z propozycjami wykładów monograficznych.
Jak działamy
Nasze cele i działalność:
- Integracja studentów wokół zagadnień związanych z żywieniem, dietetyką i gastronomią, (także w ujęciu międzykulturowym).
- Pogłębianie wiedzy poprzez studiowan…

Projekty i osiągnięcia
Projekt badawczy: “Jakość żywności przetworzonej na polskich półkach sklepowych”
Projekt edukacyjny: “Szkodliwość spożywania żywności przetworzonej”
Cykl seminariów: Żywność i zdrowie
- “Właściwości glikozydów stewiolowych”
- “Bioróżnorodność – kierunkiem prawidłowego żywienia”
- “Jęczmień wczoraj, dziś i jutro”
- “Żywienie sportowców”
- “Chleb wczoraj, dziś i jutro”
- “Amarantus – cudowne zboże”
Projekty i osiągnięcia
Projekt badawczy: “Jakość żywności przetworzonej na polskich półkach sklepowych”
Projekt edukacyjny: “Szkodliwość spożywania żywności przetworzonej”
Cykl seminariów: Żywność …

Opiekun: Sait Cetindag
E-mail: s.cetindag@vistula.edu.pl
Masz jakieś pytania? Napisz do nas!
E-mail: dietician.club@vistula.edu.pl
Instagram: dieteticsclub_sgtir
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej



Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula