DNI OTWARTE ONLINE - 30% RABAT NA STUDIA Skorzystaj teraz

Strona główna / Student / Zaangażuj się / Koło Naukowe Dietetyki

Koło Naukowe Dietetyki

O nas

Działalność naszego Klubu opiera się na prowadzeniu badań z dziedziny żywienia osób aktywnych fizycznie oraz popularyzowaniu wiedzy z zakresu racjonalnego odżywiania.

Jeśli podzielasz nasze motto “lepiej zapobiegać niż leczyć”, dołącz do nas! Wspólnie będziemy zgłębiać zagadnienia związane z profilaktyką zdrowotną, działając na rzecz utrwalania prawidłowych wzorców zdrowego żywienia.

Jak działamy

Nasze cele i działalność:

  • Integracja studentów wokół zagadnień związanych z żywieniem, dietetyką i gastronomią, (także w ujęciu międzykulturowym).
  • Pogłębianie wiedzy poprzez studiowanie najnowszych opracowań naukowych z zakresu współczesnego żywienia w świecie oraz dietetycznych i turystycznych trendów żywieniowych.
  • Organizowanie spotkań, podczas których opracowywane są materiały na konferencje i seminaria.
  • Organizowanie wyjazdów w celach badawczych.
    Współpraca z innymi kołami naukowymi i organizacjami studenckimi w Polsce.
  • Organizowanie studenckich konferencji naukowych.
  • Prowadzenie badań naukowych oraz współdziałanie przy realizacji badań naukowych prowadzonych w ramach katedr przez pracowników naukowych Uczelni.
  • Publikowanie artykułów i wyników badań (zwłaszcza w Studenckich Zeszytach Naukowych).
  • Występowanie z propozycjami wykładów monograficznych.
Czytaj mniej

Jak działamy

Nasze cele i działalność:

  • Integracja studentów wokół zagadnień związanych z żywieniem, dietetyką i gastronomią, (także w ujęciu międzykulturowym).
  • Pogłębianie wiedzy poprzez studiowan…
Czytaj więcej

Projekty i osiągnięcia

Projekt badawczy: “Jakość żywności przetworzonej na polskich półkach sklepowych”

Projekt edukacyjny: “Szkodliwość spożywania żywności przetworzonej”

Cykl seminariów: Żywność i zdrowie

  • “Właściwości glikozydów stewiolowych”
  • “Bioróżnorodność – kierunkiem prawidłowego żywienia”
  • “Jęczmień wczoraj, dziś i jutro”
  • “Żywienie sportowców”
  • “Chleb wczoraj, dziś i jutro”
  • “Amarantus – cudowne zboże”
Czytaj mniej

Projekty i osiągnięcia

Projekt badawczy: “Jakość żywności przetworzonej na polskich półkach sklepowych”

Projekt edukacyjny: “Szkodliwość spożywania żywności przetworzonej”

Cykl seminariów: Żywność …

Czytaj więcej

Opiekun: Sait Cetindag 

E-mail: s.cetindag@vistula.edu.pl

Masz jakieś pytania? Napisz do nas!

E-mail: dietician.club@vistula.edu.pl
Instagram: dieteticsclub_sgtir

Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Fundusze Europejskie Rzeczpospolita Polska Unia Europejska
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.