Konferencja „Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznego. Teoria i praktyka.”
Najnowsze badania i opinie na temat stanu turystyki kulinarnej, perspektyw jej rozwoju, możliwości i ograniczeń w polskich warunkach oraz zwrócenie uwagi na dobre praktyki z zagranicy. Zapraszamy na III konferencję naukową „Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznego. Teoria i praktyka.”, która odbędzie się 17 kwietnia 2018 r. w kampusie Grupy Uczelni Vistula, przy ul. Stokłosy 3 w Warszawie. Organizatorem konferencji jest Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji z Grupy Uczelni Vistula.
Konferencja jest skierowana do naukowców, branży turystycznej, samorządów i organizacji turystycznych.
Problematyka konferencji:
• turystyka kulinarna w Polsce i na świecie,
• kulturowa wartość kulinarnego produktu turystycznego,
• obiekt hotelarski na szlaku kulinarnym,
• przykłady kulinarnych produktów turystycznych,
• tworzenie innowacyjnych produktów turystycznych,
• organizacja i zarządzanie szlakiem kulinarnym,
• produkt turystyczny, jako wydarzenie.
Zgłoszenia:
Chęć uczestnictwa prosimy zgłaszać za pośrednictwem formularza online. REJESTRACJA.
Terminy:
Termin nadsyłania zgłoszeń uczestnictwa z referatem: 28.02.2018 r.,
Informacja o przyjętych referatach: 15.03.2018 r.,
Termin zgłaszania uczestnictwa bez referatów: 30.03.2018 r.
Referaty:
W streszczeniu (abstrakcie) o długości do 300 słów, należy skrótowo opisać zawartość wystąpienia. Powinien on zawierać streszczenie problemu badawczego, informację o celu badań, użytych materiałach i metodach oraz główne wnioski.
Istnieje możliwość publikacji referatu w Zeszytach Naukowych Uczelni Vistula – 8 punktów MNiSW. Dla osób prezentujących referaty podczas konferencji jest to bezpłatne, w przypadku pozostałych chętnych koszt to 500 zł. Szczegóły: https://www.vistula.edu.pl/nauka-i-badania/dzialalnosc-wydawnicza/
Rada Naukowa:
prof. dr hab. Elżbieta Biernacka – SGTiR
prof. dr hab. Jerzy Wyrzykowski – WSHwW
prof. dr hab. Józef Grochowicz – SGTiR
dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek – AWF Poznań
dr hab. Małgorzata Durydiwka – UW
dr hab. Dorota Świtała-Trybek – UOP
dr hab. prof. Krystyna Żelazna – SGTiR
dr hab. prof. Teresa Skalska – SGTiR
dr hab. prof. Zygmunt Kruczek – AWF Kraków
dr hab. prof. Adam Mazur – SGTiR
dr inż. Renata Korzeniowska-Ginter
dr Piotr Kociszewski – UW
dr Michał Koskowski – SGH
dr inż. Anna Mazurkiewicz-Pizło – AWF Warszawa
dr Mirosław Nalazek – SGTiR
dr Dominik Orłowski – WSTiJO
dr Magdalena Woźniczko – WSEiZ
Komitet organizacyjny:
dr Piotr Dominik – przewodniczący (p.dominik@vistula.edu.pl)