Szukaj
Strona główna / Uczelnia / Kadra / mgr Anna Kamont

mgr Anna Kamont

mgr Anna Kamont
e-mail: a.kamont@vistula.edu.pl
Wydział: Filologii i Dziennikarstwa
Kierunek kształcenia: Filologia angielska
Funkcja: Dyrektor Programu Kształcenia

Absolwentka filologii angielskiej na Uniwersytecie Warszawskim, dydaktyk zajmujący się wykorzystaniem technologii i neurodydaktyki w nauczaniu języka angielskiego, wieloletni wykładowca akademicki, trener języka angielskiego.   Jako konsultant językowy/trener współpracowała z wieloma firmami, prowadząc szkolenia dla kadry menadżerskiej lub audyty językowe (m.in. dla Ministerstwa Szkolnictwa Wyższego – projekt Top 500 Innovators).  Jest prelegentką konferencji poświęconych nauczaniu języków obcych, m.in.  IATEFL Polska, Europejski Kongres PASE oraz autorką artykułów dla nauczycieli języka angielskiego publikowanych w kraju i za granicą oraz publikacji do nauki języka angielskiego dla uczniów na wszystkich poziomach zaawansowania.  Absolwentka studiów podyplomowych z psychologii pozytywnej, trenerka umiejętności społecznych. Obecnie dyrektor Programu Kształcenia Filologii Angielskiej na AFiB Vistula.

Zainteresowania dydaktyczne/badawcze:

  • nowoczesne technologie wspomagające naukę języków obcych;
  • podejście leksykalne w nauce języków obcych;
  • elementy coachingu i psychologii w nauczaniu języków obcych;
  • neurodydaktyka;
  • dobrostan w praktyce
  • trening umiejętności i kompetencji społecznych
Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Fundusze Europejskie Rzeczpospolita Polska Unia Europejska
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia  im. Aleksandra  Gieysztora  w Pułtusku

Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula

Filia w Gdańsku, Tczewie, Braniewie

Filia w Gdańsku, Tczewie, Braniewie

Filia w Olsztynie i Kętrzynie

Filia w Olsztynie i Kętrzynie

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.