Matura 2023 – Dieta dla maturzysty
Czy wiesz, że mózg reaguje na to, co jesz? Jego wydajność można podkręcić. Jakie więc produkty spożywcze należy włączyć do diety w okresie intensywnej pracy umysłowej, a jakich zdecydowanie unikać i dlaczego, dowiesz się w trakcie naszego webinaru.
Przekonasz się także, że w trudnym przedmaturalnym okresie warto wygospodarować w swoim napiętym planie dnia trochę czasu na aktywność fizyczną. Poznasz też naukowe argumenty, które mówią, że nigdy nie należy podejmować wysiłku umysłowego kosztem snu.
Czy wiesz, że mózg reaguje na to, co jesz? Jego wydajność można podkręcić. Jakie więc produkty spożywcze należy włączyć do diety w okresie intensywnej pracy umysłowej, a jakich zdecydowanie unikać …

Spotkanie online poprowadzi dr hab. inż. Ewa Gondek,
wykładowczyni Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula z wieloletnim stażem. Autorka lub współautorka ponad stu oryginalnych prac badawczych z zakresu nauk o żywności oraz licznych monografii i podręczników akademickich. Współpracuje z wieloma ośrodkami naukowymi oraz producentami żywności w zakresie projektowania nowych produktów, ekspertka PARP, realizatorka lub kierowniczka wielu projektów badawczych z zakresu żywienia człowieka, dietetyki i biotechnologii żywności.

Zapisz się na webinar
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej



Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula