Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych
4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula odbędzie się konferencja naukowa nt. KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH, która będzie poświęcona wykorzystaniu kulinariów w rozwoju turystycznym regionów połączona z degustacją produktów i potraw regionalnych z Polski i innych krajów.
Jako najbardziej umiędzynarodowiona grupa uczelni w Polsce, chcemy przybliżyć uczestnikom konferencji dziedzictwo kulinarne regionów całego świata, zaprezentować prace naukowe na ten temat i umożliwić wymianę poglądów odnoście kierunków, i perspektyw wykorzystania kulinariów w rozwoju turystycznym regionów.
Panele tematyczne będą dotyczyć tradycji kulinarnych w Polsce i na świecie, produktów regionalnych, turystyki kulinarnej i jej organizacji oraz możliwości wykorzystania potencjału kulinarnego do tworzenia oferty turystycznej.
Wśród uczestników będą m.in. przedstawiciele organizacji turystycznych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauracji, hoteli i biur podróży, nauczyciele akademiccy i studenci uczelni wyższych, a także uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych. Więcej informacji o konferencji TUTAJ
Chęć udziału proszę zgłaszać poprzez wypełnienie formularza znajdującego się pod linkiem TUTAJ