DNI OTWARTE ONLINE - 30% RABAT NA STUDIA Skorzystaj teraz

Strona główna / News / Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych

Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych

4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula odbędzie się konferencja naukowa nt. KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH, która będzie poświęcona wykorzystaniu kulinariów w rozwoju turystycznym regionów połączona z degustacją produktów i potraw regionalnych z Polski i innych krajów.

Jako najbardziej umiędzynarodowiona grupa uczelni w Polsce, chcemy przybliżyć uczestnikom konferencji dziedzictwo kulinarne regionów całego świata, zaprezentować prace naukowe na ten temat i umożliwić wymianę poglądów odnoście kierunków, i perspektyw wykorzystania kulinariów w rozwoju turystycznym regionów.

Panele tematyczne będą dotyczyć tradycji kulinarnych w Polsce i na świecie, produktów regionalnych, turystyki kulinarnej i jej organizacji oraz możliwości wykorzystania potencjału kulinarnego do tworzenia oferty turystycznej.

Wśród uczestników będą m.in. przedstawiciele organizacji turystycznych, właściciele gospodarstw agroturystycznych, restauracji, hoteli i biur podróży, nauczyciele akademiccy i studenci uczelni wyższych, a także uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych. Więcej informacji o konferencji TUTAJ

Chęć udziału proszę zgłaszać poprzez wypełnienie formularza znajdującego się pod linkiem TUTAJ

Udostępnij ten post
Uczelnia realizuje projekty
współfinansowane ze środków Unii Europejskiej
Fundusze Europejskie Rzeczpospolita Polska Unia Europejska
Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Akademia Finansów i Biznesu Vistula

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. Sprawdź szczegóły.